ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης τού σχολείου μας συγκέντρωσαν από διάφορες εκδηλώσεις που πραγματοποίησαν το ποσό των 1800 € για την πολυήμερη εκδρομή τους. Από αυτό το ποσό αποφάσισαν να δώσουν στο σχολείο 500 € για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού και συγκεκριμένα πέντε monitors για τις έδρες στις αίθουσες διδασκαλίας.

Η πράξη αυτή καταδεικνύει περίτρανα ότι οι μαθητές μας διαθέτουν ήθος και αίσθημα κοινωνικής προσφοράς, γεγονός που μας κάνει να νιώθουμε ιδιαίτερα υπερήφανοι αλλά και αισιόδοξοι για το μέλλον της κοινωνίας μας. Τους ευχαριστούμε και τους ευχόμαστε να εκπληρώσουν όλους τους στόχους και τα όνειρά τους.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ & Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

Μπορεί να είναι εικόνα εσωτερικός χώρος

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

Από την Πέμπτη 12/5/2022 και κάθε Πέμπτη που λειτουργεί το σχολείο οι ενημερώσεις των γονέων-κηδεμόνων θα πραγματοποιούνται στο χώρο του σχολείου σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Erasmus+ Διαπίστευση 2021-1-EL01-KA121-SCH-0000080

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η πρώτη κινητικότητα μαθητών στα πλαίσια του διαπιστευμένου σχεδίου Erasmus+ του σχολείου μας στο Reggio di Calabria σε μια μοναδική εμπειρία συνάντησης ανάμεσα σε άλλα με το ελληνικό στοιχείο που για αιώνες συνεχίζει να ζει στην Μεγάλη Ελλάδα. Δείτε εδώ

ERASMUS+

Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού σχεδίου που θα υλοποιηθεί από το σχολείο μας και για το οποίο έλαβε Διαπίστευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την περίοδο 2021-2027 μία ομάδα 8 μαθητών και μαθητριών και δύο καθηγητών θα βρεθεί την εβδομάδα 2-6/5/2022 στο Reggio της Calabria στην Κάτω Ιταλία σε μια επίσκεψη 3 εκπαιδευτικών οργανισμών με αυτή να ξεχωρίζει της Γραικάνικης περιοχής.

Αναμένεται η επίσκεψη να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς η γραικάνικη διάλεκτος (Ελληνική διάλεκτος που περιλαμβάνει ιταλικά στοιχεία) συνεχίζει να είναι ζωντανή να ομιλείται και κυρίως να διδάσκεται.

Ευελπιστούμε η πρώτη αυτή κινητικότητα του σχολείου στα πλαίσια του Διαπιστευμένου μας έργου να αποτελέσει πολιτιστική εμπειρία για τους μαθητές/τριες μας, ένα ταξίδι στην ιστορία και να αναδείξει τη Μεγάλη Ελλάδα της αρχαιότητας.

#erasmus, #iky, #accreditation

Ελληνική PISA

Συμμετοχή Σχολικών Μονάδων στις Εθνικές Εξετάσεις Διαγνωστικού Χαρακτήρα για τους Μαθητές/τριες της ΣΤ’ Τάξης των Δημοτικών Σχολείων και της Γ’ Τάξης των Γυμνασίων σχολικού έτους 2021- 2022 (Ελληνική PISA)

.Οι διαγνωστικές εξετάσεις θα αφορούν σε θέματα σχετικά με τα περιεχόμενα των προγραμμάτων σπουδών στα γνωστικά αντικείμενα της ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ και των ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ, με σκοπό την έγκυρη και αξιόπιστη διάγνωση των γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων των μαθητών και μαθητριών, σύμφωνα με τα προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα, όπως αυτά αναφέρονται ή περιγράφονται στα Προγράμματα Σπουδών των ανωτέρω γνωστικών αντικειμένων.

Το σχολείο μας συμπεριλαμβάνεται στα 300 γυμνάσια που έχουν επιλεγεί για την συμμετοχή στις παραπάνω εξετάσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΪΟΥ 2022.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων εύχεται στους μαθητές μας και στις οικογένειές τους ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Ταξιδεύοντας με τη Σχεδία του Οδυσσέα

Η Διεύθυνση του σχολείου απόνειμε επαίνους στα παιδιά της Α΄ τάξης για τη δημιουργικότητά τους.


Επίσης απόνειμε Επαίνους:

-στις μαθήτριες που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό επιχειρηματικότητας και καινοτομίας Thies 4.0 Hackathon,

-στις μαθήτριες Δημητριάδη Αναστασία και Τσουκαλά Μαρία για την υποστήριξη και αλληλεγγύη τους στον Ουκρανό μαθητή που φιλοξενήσαμε στο σχολείο το προηγούμενο διάστημα.